Sindico Group opkøber Marcus-kæden

Vi er stolte af at kunne annoncere handlen mellem Sindico Group og Marcus butikkerne, der er indgået med Preben Clemens, der grundlagde Marcus Gruppen for 30 år siden.

Preben, der har spillet en helt afgørende rolle i etableringen af Marcus, har i årevis været synonym med den danske herretøjskæde. I løbet af mange år har han dedikeret sit livsværk til at gøre Marcus-kæden til en prominent figur i danskernes bevidsthed. På sit højdepunkt havde kæden butikker spredt ud over hele landet og var særligt kendt blandt den yngre generation, der ofte valgte at købe konfirmationstøj hos Marcus.

Nu har Preben Clemens, der er 60 år gammel, solgt Marcus-kæden til Sindico Group.

 

Mikkel Jørgensen, en af ejerne af Sindico Group er den nye direktør for Marcus-kæden.

 

 

 

 

Han fortæller, at Preben Clemens vil fortsætte med at varetage den daglige drift af kæden. Mikkel Jørgensen afslører:

“Vi har haft handelssamarbejde med Marcus-kæden i mange år og kender dem godt. Da Preben Clemens begynder at blive ældre, vil han på et tidspunkt også nyde sit otium. Vi har haft dialog med ham om overtagelsen i et år, hvor der også har været andre interesserede parter, men nu er vi nået til enighed.”

Sindico Group ejes af Mikkel Jørgensen, hans far Peter Jørgensen og Jens Nørskov, og selskabet har holdingselskaber til en værdi på over 30 millioner kroner. Peter Jørgensen og Jens Nørskov har primært tjent deres penge på butikskæden Dansk Outlet, der specialiserer sig i salg af tøj til nedsatte priser. Dansk Outlet åbnede sin første butik i Ikast i 2004 og har sidenhen etableret i alt 33 butikker over hele landet samt en onlineplatform.

Udover Marcus-kæden investerer Sindico Group også i andre danske virksomheder. Ifølge selskabet vil Marcus-kæden fortsætte som en selvstændig kæde uden større ændringer i starten, på trods af at den har kæmpet med økonomiske udfordringer. Den nye direktør udtaler:

Konceptet er faktisk meget godt, og der er dygtige mennesker involveret. Vi ser et stort potentiale i Marcus-kæden, selvom den, ligesom andre virksomheder, har været påvirket af valutakursudsving og nedlukninger på grund af COVID-19 og tab af penge.

Vi glæder os til at se, hvordan handlen med Marcus-gruppen vil understøtte Sindicos andre detail-kæder.

Flere nyheder