Trods Corona-krise: Ikast-koncern runder 300 medarbejdere

I sidste uge fremlagde den midtjyske koncern, Sindico Group A/S et forsinket regnskab for 2019, som blandt andet kunne afsløre, at de har rundet medarbejder nummer 300. Det er en tidobling på blot 8 år.

Der er sket meget på de seneste 10 år for Sindico Group. Trods Corona-krisen forventes omsætningen i år at ramme en tidobling sammenlignet med 2010, og sammensætningen af selskaber under paraplyen har da også set noget af en udvikling. Hvad der for 10 år siden var en koncern bestående af 6 selskaber indenfor tøjbranchen er nu et alsidigt fællesskab med 56 selskaber, der beskæftiger sig med alt fra finans og ledelse til webudvikling og online marketing.

Og selvom Ikast-virksomheden stadig har fødderne plantet solidt i den midtjyske muld, har koncernen nu medarbejdere spredt over hele Danmark. Faktisk er der også her sket en tidobling, og antallet af ansatte har netop rundet 320.

“Det er fedt, når man ser på omsætningsvæksten, at man også kan se, hvor meget aktivitet det kaster af sig i form af arbejdspladser og antallet af selskaber. Vi beskæftiger rigtig mange mennesker,” siger CEO i Sindico Group, Daniel Høj.

Kunder er den vigtigste årsag

Spørger man Daniel Høj, er der ikke tvivl om, hvad grunden til koncernen store succes er.

“Det er jo kunderne, der har været absolut grundlæggende for, at den her vækst har kunnet lade sig gøre. I hele koncernen er vi meget ydmyge over, at vi har nogle loyale kunder, som vil købe vores produkter, og at de danske virksomheder har brug for den sparring, vi giver fx på marketing og IT og finans,” lyder det fra Daniel Høj.

“Sindico Group også en koncern, hvor vi har arbejdet meget målrettet med vores strategi og virkelig fået indarbejdet i kulturen, at man vil hinanden og hinandens selskaber. Der er en iværksætterånd herude, man tydeligt mærker. Vi brænder for franchise og ejerledere og for at hjælpe nye, motiverede og dygtige mennesker i gang med det, de brænder for. Flere af selskaberne herude er udsprunget af allerede eksisterende. Og den støtte og opbakning til hinanden, det får bare væksten til at blomstre endnu mere,” fortsætter CEO’en.

Selvstændighed med fælles mål

Væksten i selskaberne har naturligvis også betydet, at der er foretaget nogle strukturelle ændringer i Sindico Group, ikke mindst ansættelsen af Daniel Høj selv i starten af 2020.

“Vi er blevet en mere professionelt ledet organisation, og det er også en af årsagerne til, at jeg blev ansat som direktør. I Sindico Group har alle vores større selskaber selvstændig bestyrelse, som arbejder med hver sin målsætning og strategi, men der er en overordnet retning, som udstikkes fra Sindico group. Vi har et stærkt fællesskab, men der er også plads til, at de enkelte virksomheder er ret selvstændige – og det er en af Sindicos allerstørste styrker,” forklarer Daniel Høj.

Trods Corona-krisen, er sammenholdet og væksten fortsat. Og hos Daniel Høj er der stor taknemmelighed at spore for, at koncernen har holdt skindet på næsen og er kommet igennem krisen uden fyringsrunder eller større omvæltninger, som ellers har været virkeligheden for mange andre selskaber.

Flere nyheder